KrusevART

art gallery paintings design graphics photos

Фотоизложба “Биоразнообразието”

July15

Днес на 15 юли 2010 г. (четвъртък) в 19:00 ч. в Галерия “Академия” на Националната художествена академия (ул. „Шипка” 1, София) се открива фото изложбата “Биоразнообразието. Всички ние сме част него.”организирана от Представителството на ЕК в България. За конкурса, обявен от Представителството на Европейската комисия у нас, са получени общо 305 фотографии от 115 автори от цялата страна, сред които много млади автори и автори ветерани на над 70 години, затова и кадрите представителни за това, как поколенията виждат проблемите с екологията. Изложбата ще се състои от близо 30 снимки, които са групирани според подхода към темата на конкурса, които авторите са приложили. Те могат да бъдат обобщени в три групи - представянето на запазената природа; уловеният от авторите моменти на посегателства срещу природата и естественото състояние на околната среда и снимки, които са типично плакатни, които имат много силно и ярко послание. 

В изложбата Петър Крусев -Kart участва с фотографията “Запази гората!”.

Запази гората -Петър Крусев

Фото изложбата  “Биоразнообразието. Всички ние сме част него.”ще посети 14 български града в периода юли – октомври 2010 година и съдържа най-добрите снимки, участвали във фотографския конкурс на Представителството във връзка с Международната и Европейската година на биоразнообразието 2010. Изложбата ще бъде представена във всички 14 центъра „Европа – директно” в страната – Русе, Ямбол, Бургас, Велико Търново, Кюстендил, Благоевград, Добрич, Смолян, Сливен, Шумен, Казанлък, Стара Загора, Габрово, София, Враца.
В края на годината ще бъде издаден и календар, както и албум със снимките от изложбата.

График на изложбите в страната:

26-31 юли    ЕД Русе
9-15 август    ЕД Ямбол
16 – 22 август    Българска фондация “Биоразнообразие”    Бургас
23-28 август    ЕД Велико Търново
29 август – 01 септември ЕД Кюстендил
02-05 септември    ЕД Благоевград
04-15 септември    ЕД Добрич
13-19 септември    ЕД Смолян
20-26 септември    ЕД Сливен
27 септември – 03 октомври ЕД Шумен
05-09 октомври Казанлък,
09-14 октомври ЕД Стара Загора
15-29 октомври    ЕД Габрово
20 октомври    ЕД София
20 октомври    ЕД Читалища - София
21 октомври – 29 октомври 2010    ЕД Враца

Start Slide Show with PicLens Lite PicLens

Изложба “Майски Дни”

May25

 Майски дни - изложба

Сдружение „ГОАРТ“ кани всички почитатели на изкуството в градска художественна галерия „Недялко Каранешев“ на 28-ми май 2010 г. от 10.30 часа на откриване на изложбата – „Майски дни“.  В изложбата ще участвам с две живописни платна.

Цветя - живопис

Start Slide Show with PicLens Lite PicLens

Виж България в 36 КАДЪРА

April20

Фото изложба на  Петър Крусев – Kart

Откриване на 22.04.2010г.  от 17.30ч.

в градска художественна галерия

“Недялко Каранешев” – град Горна Оряховица

“Виж България в 36 КАДЪРА” - виртуална галерия на изложбата

 Виж България в 36 кадъра

Фото ИзложбаБългария в 36 кадъра
Реших , че е крайно време да покажа, какво правя през последните 3-4 години кръстосвайки  България на длъж и шир. Подтикнат от приятели и окуражен от последните няколко съвместни изяви с колеги и интереса предизвикан от посетителите на изложбите – реших че е крайно време и за тази изложба . Оказа се доста амбициозна задача да избера 36 кадъра от България. Въпреки огромния материал от снимки който съм събрал през последните години размествах, махах, слагах безброй пъти кадри от селекцията за изложбата. Все по нещо недостигаше или липсваше на някой кадър… исках да бъдат и различни и емблематични, някои и чисто лични, но исках това да е моя личен поглед към България. Така , че изложбата в голяма степен е много лична, една равносметка за изминатия път до тук. Когато правех селекцията, заровен в безброй файлове и директории на компютъра ми си мислех ако имам само една лента във фотоапарата си, кои ще са 36-те кадъра които ще искам да имам на нея, кой ще са тия кадри с които ще искам да запомня отминалите години. Спомних си и времето със стария Зенит, когато още като ученик със спестените пари си купувах ленти и отивах в гората да снимам – спомням си и колко пестелив бях тогава, по-вече мисех и по-малко снимах. Сега всички ние по-вече снимаме и по-малко мислим, такова е ежедневието ни – динамично, комерсиално и консуматорско. През последните години изминах хиляди километри понякога сам друг път с приятели, ставахме рано, лягахме късно не си доспивахме, но удоволствието от търсенето на перфектния кадър беше неизмеримо. Нямаше хубаво , нямаше и лошо време – времето за фотография винаги е подходящо и в дъжд и в мъгла и на залез и изгрев и в студ и сняг. Често мокри и гладни умората наделяваше, но желанието и страстта ни помагаха да продължим…
Тук е място и да благодаря на всички ония приятели с които се подкрепяхме и окуражавахме, нахъсвахме и търсехме, падахме и ставахме това са – Пенчо Чуков – chukov, Георги Георгиев – gecata, Недко Димитров – netizen, Йорданка Йорданова – anchi,  хората които ни вдъхновяваха и помагаха – Александър Иванов, Цончо Балканджиев… сигурно и ще пропусна много… но списъка е безкраен.
И ако някой си мисли , че нещата се получават случайно – не е така. Някой скоро каза , че пейзажа умирал, други пък го подценяват смятайки, че е твърде лесно да вдигнеш апарата и просто да запечаташ момента -  иска се много постоянство, много пътуване и ходене, търсене на кадъра , на момента – уникалното съчетание на природни и атмосферни условия, час на деня, сезон, разбира се техниката и опита са само плюс, но не са достатъчни. Както във всяка област , така и във фотографията , нещата не стават случайно – резултатите идват след много упорит труд и търсене. Трябва да ги търсим и ако имаме шанс и късметът е на наша страна  може и да ни се получат нещата. Така че на всички които са тръгнали по дългия и труден път на фотографията пожелавам ви успех и дерзайте!

Start Slide Show with PicLens Lite PicLens

Пролетен салон

March16

 В четвъртък 18 март 2010 г. в 17.30 часа в градска художественна галерия “Недялко Каранешев ” гр. Горна Оряховица се открива “Пролетен салон” в който ще взема участие с три мои абстрактни платна.

 

 

Start Slide Show with PicLens Lite PicLens

“Цветовете на България” в Бургас

February9

Изложба “Цветовете на България”Фото изложбата която представихме за първи път в Дряново по коледа “Цветовете на България” в която сме включили 20 мои /Петър Крусев/фотографии и 20-сет фотографии на колегата ми Пенчо Чуков, февруари месец ще гостува в Бургас в галерия “13-сто стъпало”. Каним всички приятели на фотографията и не само да заповядат на откриването в сряда 10 февруари 2010г.  от 18.00 ч. в галерия 13-сто стъпало. Изложбата ще открие Александър Иванов.

Тук може да разгледате изложбата виртуално.

Colors of Bulgaria
Александър Иванов, Петър Крусев и Пенчо Чуков

Александър Иванов, Петър Крусев и Пенчо Чуков

на откриването на  фото изложбата “Цветовете на България”

в галерия “13-то стъпало” в Бургас.

/снимка - Георги Георгиев/

Start Slide Show with PicLens Lite PicLens

Изложба “Хора и улици”

January19

На 21-януари 2010 г.,четвъртък, от 19ч. в клуба на фоторепортера - София ще бъде открита  фото изложбата “Хора и улици”, в която ще участвам със една фотография. В изложбата участват  66 снимки на 55 автори от Фото Форум.
Идеята , да обявим фотографиите за продажба с цел подкрепа на Итилиен - http://itilien.org/
, който както знаете ни радва с пътеписи и снимки от околосветското си пътешествие.

Детство

Ето и снимката ми “Детство” с която ще участвам в изложбата.

Start Slide Show with PicLens Lite PicLens

Изложба “Виж България”

January8

Изложба “Виж България” на Петър Крусев от 04. до 18. януари 2010 г. Ще бъдат изложени 12 фотографии 60×40см в  Photoplace -  София, бул. Христо Смирненски 16 /фотоателието на Зед/ Всички приятели и любители на Фотографията са поканени! В моя Facebook може да разгледате и галерията с кадрите от изложбата. Ето и темата за изложбата във Фото Форум.

Изложба - Виж България

Start Slide Show with PicLens Lite PicLens

Коледна изложба

December14

Коледна изложба на горнооряховските художници ГоАрт и приятели ще се открие на 17.12.2009 г. /четвъртък/ от 17.30 часа в ГХГ “Недялко Каранешев” Горна Оряховица.

Аз/П. Крусев/ ще участвам с три картини - живопис, каня всички приятели и почитатели на изкуството на откриването.

ГОарт коледна изложба

Start Slide Show with PicLens Lite PicLens

Цветовете на България

December10

Фото изложба “Цветовете на България” откриват Петър Крусев и Пенчо Чуков  на  16.декември 2009 г.  от 17.30 ч. в  художествена галерия “Икономова къща” - Дряново. Експозицията е от 40 фотоса размер 40X30 см. Каним всички приятели и любители на фотографското изкуство да заповядат в сряда на 16 декември в Дряново.

Фото Изложба “Цветовете на България”

Фото изложба Цветовете на България  Фото изложба Цветовете на България  Фото изложба Цветовете на България

Фото изложба Цветовете на България  Фото изложба Цветовете на България  Художествинна галерия Дряново

100vesti

… и малко снимки от откриването на изложбата.

Chukov i Krusev  Pencho Chukov i Petar Krusev

Start Slide Show with PicLens Lite PicLens

Покана за изложба

October16

Днес 16.10.2009 г. от 17.30 часа ще се открие изложба - Есенен салон на изкуствата в градска художественна галерия “Недялко Каранешев” - град Горна Оряховица. Каня всички приятели и познати на откриването - ще има и коктейл :) В изложбата ще участвам с най-новите си картини - Три пейзажа инспирирани от есенните ми разходки по балкана.

Пейзаж  Пейзаж II  Пейзаж III - Петър Крусев

По вече за сдружение ГОАРТ на www.goart.wordpress.com

Start Slide Show with PicLens Lite PicLens
« Older Entries