KrusevART

art gallery paintings design graphics photos

По пътя на светлината

March24

В Третия национален фотографски конкурс „Човекът до мен  -  2010” в памет на фотограф-художник  Артин Азинян,  ще участвам със фотографията ”По пътя на светлината - Двамата със мама”.

Тази година журито е избрало от  изпратените за участие 512 снимки от 176 автора, допусна до участие в салона 44 снимки на 37 автора.

Към сайта на конкурса.

Откриване - зала „Инфо център” ул. „Искра” 4, Казанлък26 март 2010 г. ,17:30 часа.

По пътя на светлината - Петър Крусев

Start Slide Show with PicLens Lite PicLens
posted under Bobo, Photo, News | No Comments »

Снимка на деня

October14

На юг от Рая

Днес снимката ми “На юг от Рая” е снимка на деня във фото сайта Photo-cult.com

Посвещавам снимката на моя син Борис , който днес 14 октомври става на 3 години. Надявам се когато порасне също така силно да обича фотографията и природата на България! Да е жив и здрав и все така да ни радва със щтуротийките си… за които може да научите на личният му блог bori.krusev.com

Снимката я направих в местността РАЯ на 11 октомври около 2 часа следобед точно преди да се забули целият връх в прииждащите облаци и мъгли от северозапад, може би беше един от последните истински топли и приятни есенни дни на тази година. Ден след това температурите паднаха с 20 градуса - силен вятър и дъжд, а по прогноза се очаква и първият сняг за годината на връх Ботев.

Photo-cult

Местността РАЯ с хижа Рай, Райското пръскало(най - високия водопад в БГ - 124,5м) и южните склонове на връх Ботев(2376м). Намира се над град Калофер в Калоферската планина - Средна Стара планина.
Местност­та попада в територията на най - големия старопланински резерват “Бяла Река”(”Джендема’) - 4220,6 хектара. Обявен е за биосферен резерват през 1958г по програмата на ЮНЕСКО.
Преоблада­ват буково - габърови и буково-елови гори. Срещат се мечки, вълци, глигани, диви кози, диви котки, елени, царски и скален орел и др.
Връх Ботев е най - високия връх в Стара планина(2376м). Върхът представлява масивна планинска заравненост, която се извива на североизток, постепенно се стеснява и завършва с в. Малък Юмрук.
По склоновете на връх Ботев се намират Северния и Южния Джендем.Местност­та попада в територията на най - големия старопланински резерват “Бяла Река”(”Джендема’) - 4220,6 хектара. Обявен е за биосферен резерват през 1958г по програмата на ЮНЕСКО.
Върхът е и един от най - негостоприемните в Бг. Само 60 дни в годината времето е ясно и тихо. Така че може да се каже че имах и късмет и шанс пък мога да кажа и привилегията да бъда на едно от най-красивите места в България в подходящия момент и време. За което благодаря на господ. Наистина в този миг се чувствах , че съм попаднал в РАЯ /на фотографите / :) Желая на всички ви късмет!


Start Slide Show with PicLens Lite PicLens
posted under Bobo, Photo, News | No Comments »

Бобо - снимка на деня

October13

Днес един ден преди Бобо да празнува третата си годинка  негова снимка е публикувана като снимка на деня в сайта   www.astrohoroscope.info

Бобо

Start Slide Show with PicLens Lite PicLens
posted under Bobo, News | No Comments »

1 ЮНИ

June1

За детството… за истинските неща и късмета, че те има. Честит празник, Бобо! :)

Bobo 1 june

Start Slide Show with PicLens Lite PicLens
posted under Bobo, Photo | No Comments »

Бобо в цъфналата ръж

May16

Вчера вечерта се позабавлявахме добре с Бобо в цъфналата ръж. Тичахме и  Бобо потъна в нивата като се скрие целият между класовете. Играхме на криеница, смяхме се от сърце… поотъркаляхме се хубаво , поозеленихме гащите и щастливи и уморени се прибрахме в къщи.

Bobo

Start Slide Show with PicLens Lite PicLens
posted under Bobo, Photo | No Comments »

Бобо на първа страница

May11

Днес 11.05.2009 г. моят наследник Борис Крусев - Бобо  на първа страница във photo-forum.net  :)

Bobo Krusev

Start Slide Show with PicLens Lite PicLens
posted under Bobo, News | No Comments »